Honkatarhat

Honkatarhat ja kiertotalous

Toisen jäte on toiselle arvokas raaka-aine. Tällä ajatuksella toimivat yritykset, jotka sijaitsevat Honkajoen Kirkkokallion energiapuistossa. Kiertotalouden mahdollistaa yritysten laaja yhteistyö. Kasvihuoneiden lämmityksessä käytetään hukkalämpöä ja tuotannosta syntyvät jätteet hyödynnetään alueen bioenergialaitoksessa.

Kesätöihin Honkatarhoille vihreyden keskelle

Haemme reippaita salaatin pakkaajia kesäsesongin ajaksi eri pituisiin työsuhteisiin (2-6 kk) Honkatarhat Oy:n kasvihuoneille Honkajoelle. 

Olethan omatoiminen ja joustava sekä osaat suomenkieltä (välttävästi). Lähetä vapaamuotoinen hakemus mahdollisimman pian, viimeistään 30.4.2018 mennessä osoitteeseen irmeli.hietaluoma@vihreakeiju.com  

Osoite: Honkatarhat Oy, Kirkkokallio 20, 38950 Honkajoki

Jääsalaatti

Leikattu jääsalaatti on tämän hetken suosituin salaatti. Se on rapea ja hauska rouskuteltava, josta loihdit runsaudellaan houkuttelevat salaatit. Perussalaatti, joka soveltuu moneen käyttötarkoitukseen. Se kestää myös nopean lämmittämisen ja esimerkiksi wok-vihanneksena se on vertaansa vailla. Sisältää monia terveydelle hyödyllisiä hiven- ja kivennäisaineita sekä useita vitamiineja. Ei suojakaasua, säilyy parhaiten viileässä.

Persilja

Kaikkihan persiljan tuntevat! Se soveltuu hyvin keittoihin ja kastikkeisiin. Voit kokeilla sitä myös munavoin maustajaksi! Kun käytät persiljaa tuoreena voileivällä tai salaateissa, saat eniten hyötyä sen tarjoamista vitamiineista. Se sisältää mm. rautaa, C-vitamiinia ja karoteenia. Lisää tuore persilja ruoanlaiton loppuvaiheessa. Vihreäkeijun persilja tuotetaan Honkatarhoilla ja Kyröntarhoilla.

Persilja myydään ruukussa ja leikattuna. HoReCa: pakkkauskoko 100 g

MAKUPARIT

Makuparit auttavat löytämään käyttövinkkejä makujen näkökulmasta

Makea frisee

Lehtisalaatin raikas väri, jääsalaattia muistuttava rapeus. Makea friseen suosio on kasvanut viime vuosina, sen koostumus on pehmeämpi kuin jääsalaatin.  Makea frisee on loistava pohja jokaiselle salaatille. Monen lapsiperheen suosikki makeutensa vuoksi - ehkäpä sinunkin? Pakattu umpipussiin. Ei suojakaasua. Säilyy parhaiten viileässä. Vihreäkeijun friseet tuotetaan Honkatarhoilla. 

 

Harjoittelu/työssäoppimispaikka Honkajoella

Tarjolla loistava tilaisuus päästä tutustumaan ja oppimaan viljelyvastaavan työtä isoissa ja nykyaikaisissa kasvihuoneissa.

 

Honkajoella VihreäKeiju-salaatteja ja -yrttejä tuottavat Hevi-Kolmio ja Honkatarhat tarjoavat harjoittelu/työssäoppimispaikan tulevalle hortonomille tai puutarhurille.

Kasvihuoneiden yhteispinta-ala on 4,5 ha ja niissä käytetään hyödyksi Green Automationin nykyaikaista tekniikkaa.

Ruohosipuli

Ruohosipuli on mukavasti sipulinen, mieto maustekasvi. Se sopii maustamiseen, koristeluun ja sen intohimoisimmat ystävät maistelevat sitä sellaisenaan. Silppua ruohosipulia keittoihin, salaatteihin tai leivälle. Kermaviilistä ja ruohosipulista saat kätevästi maukkaan salaattikastikkeen. Lisää ruohosipuli ruoanlaiton loppuvaiheessa. Ruohosipuli sisältää paljon C-vitamiinia, rautaa ja A-vitamiinin esiastetta karoteenia. Vihreäkeijun ruohosipuli tuotetaan Honkatarhoilla ja Kyröntarhoilla.

Yrtit

Vihreäkeijun ruukkuyrtit tuotetaan Honkatarhoilla ja Kyröntarhoilla. 

Silppua, revi, uuta

Yritykset

Mykora Oy

Mykora Oy on johtava pohjoismainen viljeltyjä herkkusieniä tuottava elintarvikelaitos, jonka tuotemerkki on Champ. Mykora tuottaa valkoisia ja ruskeita herkkusieniä sekä portobelloja. Toimintansa Mykora aloitti vuonna 1990, nykyään tuotannosta kasvaa noin 1,6 miljoonaa kiloa herkkusieniä vähittäiskauppoihin, ravintoloihin, suurkeittiöihin ja elintarviketeollisuuteen. Mykoran liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa. Vakituisia työntekijöitä yrityksessä on noin 75 henkilöä.

Sivut