ruukku

Tammenlehvä

Tammenlehväsalaatti tekee reipasta tuloaan suomalaisiin ruokapöytiin. Se on maultaan mieto perussalaatti, jonka lehdet ovat kauniin punertavat ja tammenlehden muotoiset. Sen kasvava suosio johtunee paitsi sen piristävästä ulkonäöstä myös sen sisältämistä ravintoaineista. Siinä on runsaasti mm. K-vitamiinia ja beetakaroteenia. Tammenlehväsalaattia sopii hyvin vihersmoothien ainesosaksi. Vihreäkeijun tammenlehvä kasvatetaan Kyröntarhoilla. Säilyy parhaiten viileässä. 

Katso tammenlehväreseptejä tästä.

Persilja

Kaikkihan persiljan tuntevat! Se soveltuu hyvin keittoihin ja kastikkeisiin. Voit kokeilla sitä myös munavoin maustajaksi! Kun käytät persiljaa tuoreena voileivällä tai salaateissa, saat eniten hyötyä sen tarjoamista vitamiineista. Se sisältää mm. rautaa, C-vitamiinia ja karoteenia. Lisää tuore persilja ruoanlaiton loppuvaiheessa. Vihreäkeijun persilja tuotetaan Honkatarhoilla ja Kyröntarhoilla.

MAKUPARIT

Makuparit auttavat löytämään käyttövinkkejä makujen näkökulmasta

Tilli

Suomen tunnetuin ja suosituin yrttimauste on kiistatta tuore tilli. Se sopii erittäin hyvin kala-, kasvis- ja äyriäisruokiin sekä esimerkiksi kauniiksi koristeeksi keitettyjen perunoiden tai porkkanoiden päälle. Rapujen kaverina se on keittiömestareiden ehdoton must! Kaikkihan tuntevat myös tillilihan. Tilli on hienostuneen makuinen ja se sisältää runsaasti esim. rautaa. Lisää tilli ruoanlaiton loppuvaiheessa. Säilyy parhaiten viileässä. Vihreäkeijun tilli tuotetaan Honkatarhoilla ja Kyröntarhoilla.

Lehtisalaatti

Suomalaisten suosima, monikäyttöinen perussalaatti. Leivälle, aterian koristeeksi, salaatteihin tai suoraan suuhun sellaisenaan. Maultaan mieto ja mehukas. Sisältää kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Vihannestiskin makuvarma valinta kaikille salaatinsyöjille. Vihreäkeijun lehtisalaatti tuotetaan Kyröntarhoilla. Säilyy parhaiten viileässä.

 

MIX-salaatti

Tästä tuotteesta saat näyttävän, houkuttelevan ja värikkään salaatin helposti. Ruukussa on kaksi erilaista salaattia valmiina, joten käyttö on helppoa jo nopeaa: katkaiset vain salaatin ruukusta, revit lehdet hienommiksi ja lisäät mieleisesi lisäkkeet salaatin joukkoon. Tunnistat tuotteen helposti kaupan hevi-osastolta pakkauspussin mustasta väritunnisteesta. Mix-salaatti tuotetaan Kyröntarhoilla.

 

Ruohosipuli

Ruohosipuli on mukavasti sipulinen, mieto maustekasvi. Se sopii maustamiseen, koristeluun ja sen intohimoisimmat ystävät maistelevat sitä sellaisenaan. Silppua ruohosipulia keittoihin, salaatteihin tai leivälle. Kermaviilistä ja ruohosipulista saat kätevästi maukkaan salaattikastikkeen. Lisää ruohosipuli ruoanlaiton loppuvaiheessa. Ruohosipuli sisältää paljon C-vitamiinia, rautaa ja A-vitamiinin esiastetta karoteenia. Vihreäkeijun ruohosipuli tuotetaan Honkatarhoilla ja Kyröntarhoilla.

MAKUPARIT

Makuparit auttavat löytämään käyttövinkkejä makujen näkökulmasta