Sami Tallberg

Ruskea herkkusieni

 Ruskea herkkusieni on maku- ja tekstuuriominaisuuksiltaan yhtä upea kuin vaalea herkkusieni, mutta lisänä on vielä valloittavan kaunis, pähkinänruskea väri. Ruskea herkkusieni tuo värillään ja maullaan vaihtelua esim. perinteisiin sienisalaatteihin tai munakkaaseen.Saatavilla irtona sekä 200g:n rasiassa

MAKUPARIT "auttavat löytämään käyttövinkkejä makujen näkökulmasta"

Valkoinen herkkusieni

Maultaan mieto ja pähkinämäinen. Suomalainen valkoinen herkkusieni on syödyin tuoresienemme ja se sopii nopeaan ja helppoon ruoanlaittoon. Pilkot tarvittaessa vain sienet ja lisäät ruuan sekaan: kastikkeisiin, munakkaisiin, vokkeihin, laatikkoruokiin, piirakoiden täytteisiin tai sellaisenaan marinoituna! Maistuu myös perheen pienimmille. Saatavana irtona sekä 200g:n rasiassa. Tuoreita herkkusieniä syödään sekä raakana että kypsennettynä. Ennen ruoaksi valmistamista herkkusienistä voi pyyhkäistä ylimääräiset mullat kevyesti harjaamalla pullasudilla tai pyyhkäisemällä talouspaperilla.

Ruohosipuli

Ruohosipuli on mukavasti sipulinen, mieto maustekasvi. Se sopii maustamiseen, koristeluun ja sen intohimoisimmat ystävät maistelevat sitä sellaisenaan. Silppua ruohosipulia keittoihin, salaatteihin tai leivälle. Kermaviilistä ja ruohosipulista saat kätevästi maukkaan salaattikastikkeen. Lisää ruohosipuli ruoanlaiton loppuvaiheessa. Ruohosipuli sisältää paljon C-vitamiinia, rautaa ja A-vitamiinin esiastetta karoteenia. Vihreäkeijun ruohosipuli tuotetaan Honkatarhoilla ja Kyröntarhoilla.

Salvia

Salvia tulee aina kypsentää minuutin ajan lämpimässä rasvassa, joko tilkassa voita tai suosikkiöljyssäsi. Näin sen stydi maku kesytetään ja uutetaan kyseiseen rasvaan (joka puolestaan maustaa vasrsinaisen ruoan lempeämmin kuin että lisäisit sitä valmiiseen ruokaan), jotta salvian maku on pehmeä ja maskuliinisen herkullinen.

Rosmariini

Jo pelkkä rosmariinin nuuhkaisu parantaa muistia, saati sitten seuraavien raaka-aineiden makua

Portobello

Bella bella, mikä maku ja muoto! 

Suurin kasvattamamme herkkusieni, jonka halkaisija voi olla yli kymmenenkin senttiä. Tämä suomalainen kaunokainen vie koollaan ja maullaan voiton monesta metsäsienestä. Portobellon voit syödä kypsennettynä pääruokana, lisäkkeenä täytettynä tai gratinoituna. Saatavana irtona sekä 250g:n rasiassa. Lihaisa, mehevä ja maskuliinisen maukas portobello on kerta kaikkiaan omaa luokkaansa. VINKKI: Maistuvan marinadi ohjeen portobelloille löydät täältä