Kasvis

Blinit sienitäytteellä

4 annosta
Ainesosat: 

Blinit:

3 dl maitoa
15 g tuorehiivaa (1/3 pala)
3 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kuumaa maitoa
1 dl olutta
2 tl suolaa
2 kananmunaa

Sienitäyte:

200 g tuoreita Champ-herkkusieniä
1 ruukku VihreäKeiju-ruohosipuli
1-2 rkl voita
2 dl kermaviiliä
1 tl sinappia
  pippuria
  hienonnettua VihreäKeiju-persiljaa

 

Valmistusohje: 

Blinit: Sekoita keskenään haalea maito ja hiiva. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Peittele ja anna olla huoneenlämmössä noin neljä tuntia.

Lisää taikinaan kuuma maito, olut ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan. Vaahdota valkuaiset ja lisää valkuaisvaahto nostellen taikinaan. Paista blinit blinipannussa tai ohukaispannussa. Tarjoile perinteisesti smetanan, ruohosipulin ja mädin kanssa. Kokeile myös savulohitäytettä tai sienitäytettä.

Sienitäyte: Leikkaa sienet ja sipuli viipaleeksi. Lisää joukkoon kermaviili ja sinappi. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla persiljalla.