Salaatit

Caesar-salaatti

4 annosta
Ainesosat: 
3-4 VihreäKeiju-jää- tai tammenlehväsalaattia
100 g parmesaanijuustoa
1 VihreäKeiju-kurkku

Kastike

1 muna
2 tl dijon-sinappia
2 dl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
4-5 anjovisfilettä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
  rouhittua mustapippuria
  kermaa halutessasi
  chiliä halutessasi

Krutongit

6 leipäviipaletta
1 rkl kasviöljyä
1 rkl voita

 

Valmistusohje: 

Riko huoneenlämpöinen muna korkeareunaiseen kulhoon. Lisää sinappi. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöinen öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta hiljalleen ylöspäin. Kun majoneesi on muodostunut, lisää valkosipulinkynsi, anjovisfileet ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa. Paahda kuutiot rapeiksi.

Revi salaatti kulhoon. Ruukkusalaatteja ei tarvitse pestä.

Vuole kuorimaveitsellä tai juustohöylällä salaatin päälle parmesaanilastuja. Ripottele pinnalle jäähtyneet leipäkuutiot. Kaada ½ -2/3 kastikkeesta salaatille ja sekoita ilmavasti nostellen, loppu kastike erikseen tarjolle.

Tarjoa salaatti heti kastikkeen sekoittamisen jälkeen. Salaatti sopii lisäkkeeksi esim. grillatulle lammasmakkaralle tai sellaisenaan syötäväksi.

Kommentit