Salaatit

Ceasarsalaatti

Ainesosat: 
  VihreäKeiju-tammenlehväsalaattia
3 valkosipulinkynttä
1,5 dl oliiviöljyä
8 vaaleaa leipäviipaletta
  oliiviöljyä paistamiseen
  sinappia
2-3 rkl sitruunamehua
1/2 tkl Worchestershire-kastiketta
  parmesan-juustoa
1 pieni prk anjovisfileitä paloiteltuna

 

Valmistusohje: 

Murskaa valkosipulin kynnet ja sekoita oliiviöljyn joukkoon. Anna maustua vähintään tunnin.

Revi salaatti sopiviksi suupaloiksi ja pane viilenemään kannelliseen astiaan jääkaappiin. Leikkaa leivät 1,5 x 1,5 cm: n kuutioiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Poista oliiviöljyn joukosta valkosipulin kynnet.

Sekoita isossa salaattikulhossa sinappi, sitruunamehu, Worchestershirekastike, parmesanraaste, paloitellut anjovikset ja viimeisenä valkosipuliöljy.

Kaada kulhoon salaatti ja sekoita hyvin. Lisää pinnalle leipäkuutiot ja parmesanraaste.