Piiraat, leivät ja paistokset

herkkusieni-perunamunakas

Ainesosat: 
5 keitettyä kylmää perunaa
2 valkosipulinkynttä
100 g purjosipulin vihreää osaa
2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 rasia Champ Jumbo -herkkusieniä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
6 kananmunaa
2 rkl VihreäKeiju-persiljaa hienonnettuna
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Päälle  
1/2 ruukkua VihreäKeiju MIX-salaattia
1 pkt (80 g) ilmakuivattua kinkkua
4 Champ-sientä viipaloitua

 

Valmistusohje: 

1. Kuori perunat ja leikkaa noin sentin viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa puhdistettu purjosipuli halki ja pieniksi paloiksi. Viipaloi sienet.

2. Kuumenna pinnoitetussa pannussa (Ø 26 cm) öljy ja paista siinä perunaviipaleita noin 5 minuuttia käännellen. Lisää sipulit ja sieniviipaleet  (jätä kahden  sienen viipaleet erikseen) kuumenna seosta käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla.
 
3. Sekoita munien rakenne rikki, lisää persilja, suola ja mustapippuri. Kaada munaseos tasaisesti pannulle ainesten päälle. Työntele massaa lastan kärjellä pannun pohjasta, jolloin raakaa munaa valuu pohjalle ja munakas hyytyy vähitellen.
 
4. Sammuta levy ja peitä pannu kannella. Anna jälkikypsyä noin 5 minuuttia. Liu'uta munakas tarjoiluvadille varovasti ja taittele päälle kinkku- ja sieniviipaleet sekä salaattit. Tarjoa lounaaksi tai iltapalaksi. Munakas sopii myös kalan lisäkkeeksi ilman kinkkua.
 
Katso myös valmistusvideo Jumbon tuotesivulta.