Kasvis

Kasvistäytteiset riisipaperirullat

Ainesosat: 
1 pkt (14 kpl) riisipaperia
  haaleaa vettä
  laakea astia
50 g riisivermiselliä
1 l kiehuvaa vettä
  Lisäksi:
1 kurkku
1 pussi Vihreäkeijun Makeaa friseesalaattia tai Baby MIX-annossalaattia
7 kpl retiisiä
1 rk Vihreäkeiju tuoretta minttua tai tuoretta korianteria
 
Dippikastike:
1 dl vettä
2 rk kalakastiketta
2 tl etikkaa
1 rkl sitruuna- tai limemehua
  ripaus suolaa
2 valkosipulikynttä
  pieni pala punaista chilipaprikaa

 

Valmistusohje: 

Laita riisivermiselli kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna seistä hetki, kunnes riisivermiselli pehmenee. Valuta ja jäähdytä. Leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi ja laita friseesalaatti vadille. Suikaloi tai viipaloi retiisit ohuiksi. Leikkaa mintun versot ruukun pinnasta poikki. Laita laakeaan kulhoon tai reunalliselle vadille haaleaa vettä. Valmista yksi rulla kerrallaan. Kasta yksi riisipaperiarkki kerrallaan ja laita se työlaudalle. Laita päälle jäähtynyttä riisivermiselliä, friseesalaattia, mintun versoja, kurkkua ja retiisiä. Laita kohtuullisen kokoinen keko, jotta voit vielä helposti kääntää pehmenneen riisipaperin rullalle. Käännä ensin kierros siten, että täyte jää rullan sisään. Käännä sitten päätyosat sisään ja kiepauta loppu riisipaperi rullaksi. Valmista samoin muut rullat. 

Dippikastike:

Mittaa kulhoon vesi, kalakastike, etikka, sitruuna- tai limemehu, suola, hienonnetut valkosipulinkynnet ja  hienonnettua chilipappiraa. Sekoita ja tarkista maku. Dippaile rullia liemeen ja nauti!