Salaatit

Keitetyt ravut salaattipedillä

Ainesosat: 
  Keitetyt ravut:
5-10 rapua per syöjä
10 l vettä
350 g merisuolaa
2 ruukkua VihreäKeiju-tilliä
6 sokeripalaa
 
VihreäKeiju-lehtisalaattia / -tammenlehtisalaattia
  rapuleipä:
4 viipaletta paahtoleipää
3 dl
jokiravunpyrstöjä suolaliemessä
2 dl kuminajuustoa raastettuna (tai muuta juustoa, jos haluat)
  majoneesia
  samba olek-chilitahnaa
 
hienonnettua VihreäKeiju-tilliä
 
hienonnettua VihreäKeiju-ruohosipulia
 
sitruuna
  VihreäKeiju-lehtisalaattia

 

Valmistusohje: 

 

Keitetyt ravut:
Pese ravut huolellisesti valuvan veden alla. Mittaa kaikki keitinliemen ainekset kattilaan, säästä toinen tillinippu myöhempää käyttöä varten. Kun liemi kiehuu kunnolla ja suola on liuennut veteen, kaada ravut kattilaan. Kun vesi kiehuu uudestaan keitä rapuja noin 5 minuuttia. Nosta tillinippu pois vedestä ja laita tuore tilalle. Jätä ravut jäähtymään huoneenlämpöön kunnes ne ovat lähes jäähtyneet. Laita kylmään ja tarjoile aikaisintaan 12 tunnin päästä, jotta ne ehtivät maustua kunnolla. Laita tarjolle salaattipedille, koristele sitruunanlohkoilla ja tillillä.

Rapuleipä:
Valuta ravunpyrstöt hyvin. Voitele leivät, laita päälle salaattia ja aseta ravunpyrstöt leipien päälle. Sekoita kulhossa raastettu juusto, ruohosipulisilppu ja majoneesi tasaiseksi. Lisää sitruunan mehua ja noin puolikas teelusikallinen chilitahnaa. Lusikoi seos rapujen päälle. Ripottele päälle lopuksi tillisilppua.