Kastikkeet ja keitot

Kermahunnutettu sienikeitto

Ainesosat: 
1 rasia (200 g) ruskeita Champ-herkkusieniä
1 sipuli
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
200 g kanttarelli-tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
  mustapippuria
  suolaa
  persiljaa

 

Valmistusohje: 

Paloittele puhdistetut sienet ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia ja sieniä voissa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut sienistä. Sekoita joukkoon jauhot ja vesi. Lisää kasvisliemikuutio ja kerma/juusto. Kuumenna sekoittaen. Anna kiehahtaa muutama minuutti. Mausta keitto lopuksi suolalla, pippurilla ja persiljalla. Vaahdota kevyesti lopuksi 1 dl kuohukermaa ja kaada se keiton pinnalle tarjoiluhetkellä.