Salaatit

Kolmen juuston salaatti

6 annosta
Ainesosat: 
1 pussi Lempi-anossalaattia
200 g Mustaleima Emmentalia
125 g mozzarellajuustoa
120 g leipäjuustoa
1 kpl päärynä
2 kpl tuoretta viikunaa
1/2 pieni cantaloupemeloni
1/2 kurkku
200 g kirsikkatomaatteja
1 kpl avokado + 1 tl sitruunaamehua
  Lisäksi:
2 vaaleaa leipäviipaletta
  sitruunalla maustettua rypsiöljyä
  Kastike:
5 dl turkkilaista jogurttia
1/2 rk tuoretta korianteria tai minttua
  ripaus suolaa, mustapippuria myllystä

 

Valmistusohje: 

Laita Lempi-annossalaatti tarjoiluvadille. Paloittele emmental, mozarella ja leipäjuusto paloiksi. Kuori ja paloittele päärynä pieniksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele myös cantaloupemeloni. Kuutio kurkku, puolita kirsikkatomaatit ja viikunat. Halkaise avokado ja poista siemen. Paloittele hedelmäliha ja purista joukkoon hieman sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Kokoa ainekset salaattivadille.

Leikkaa leipäviipaleista reunat ja kuutioi leipä. Kuumenna öljy pannulla ja lisää leipäkuutiot. Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes leipä saa hieman väriä. Jäähdytä ja lisää salaatin joukkoon.

Valmista kastike: Sekoita jogurtin joukkoon hienonnettu korianteri tai minttu, ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä. Tarkista maku. Tarjoa kastike salaatin kanssa.