Salaatit

Lempi-salaatti ja pestokastike

Ainesosat: 
1 pussi Lempi-annossalaatti
1/2 purjoa
100 g miniluumutomaatteja
200 g  leppäsavujuustoa
1 dl paahdettuja cashew-pähkinöitä
1 omena
 
 
 
pestokastike
2 ruukkua Vihreäkeiju lehtipersilja
70 g leppäsavujuustoa tai parmesaanijuustoa
50 g cashew-pähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1,5-2 dl oliiviöljyä
  ripaus suolaa

 

Valmistusohje: 

Laita Lempi-annossalaattisekoitus tarjoiluvadille. Halkaise purjo pituussuuntaan, huuhtele lehtien välit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele miniluumutomaatit ja halkaise pituussuunnassa. Laita tarjoiluvadille. Kuutioi leppäsavujuusto, paahda cashew-pähkinät kuumalla pannulla käännellen. Lisää juustokuutiot ja pähkinät salaatin joukkoon. Kuori ja viipaloi omena. Jätä omena sivuun.

Pestokastike

Laita lehtipersilja, leppäsavujuusto tai parmesaanijuusto, cashew-pähkinät, kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy ja ripaus suolaa tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa öljyllä. Sekoita omenan palat pestokastikkeen joukkoon tummumisen estämiseksi. Tarjoa pestokastike salaatin kanssa.