Kalaruoat ja äyriäiset

Lohi-katkarapusalaatti ja jogurttikastike

4 annosta
Ainesosat: 
1 pss Lempi-annossalaattia
300 g loimulohta
200 g katkarapuja
1 kurkku
1 limen puristettu mehu
3 keitettyä kananmunaa
1/2 cantaloupe-meloni
  limepippuria myllystä
   
  Jogurttikastike:
3 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
1/2 ruukku tuoretta korianteria
1/2 limen puristettu mehu
1 tl Wasabia
  pippuria myllystä

 

Valmistusohje: 

Laita Lempi-annossalaatti tarjoiluvadille tai jaa annoslautasille. Paloittele joukkoon loimulohi ja kurkku. Laita sulanneet, valutetut katkaravut kulhoon ja purista joukkoon limen mehua, mausta kevyesti limepippurilla. Sekoita tasaiseksi. Paloittele cantaloupe-meloni ja lohko keitetyt, kuoritut kananmunat. Koristele salaatti katkaravuilla ja cantaloupe-melonilla sekä munanlohkoilla.

Mittaa jogurtti kulhoon ja hienonna joukkoon korianteri. Mausta kevyesti limepippurilla. Purista joukkoon limen mehu ja sekoita lopuksi joukkoon wasabi. Tarkista maku. Tarjoa jogurttikastike salaatin kanssa.