Kalaruoat ja äyriäiset

Lohipihvit ja värikäs salaatti

4 annosta
Ainesosat: 
700 g lohifilee  
1 ruukku Vihreäkeiju tilliä  
1 muna  
1 dl kermaa  
3/4 tl suolaa  
  limepippuria myllystä  
1/2 limen mehu  
 
Salaatti
 
1 pussi Lempi-annossalaattia  
1 mango  
200 g miniluumutomaatteja  
1 pieni kurkku  
  Kastike  
2 dl kuohukermaa  
1 kypsä munankeltuainen  
2 tl väkiviinietikkaa  
1 rkl sinappia  
  ripaus suolaa  
  muutama oksa tilliä  
 
Herkkusieni-papulisäke
 
250 g tuoreita vihreitä papuja  
1 l vettä  
1 tl suolaa  
200 g herkkusieniä  
2 rkl rypsiöljyä  
2 valkosipulinkynttä  
  suolaa myllystä  

 

   
   
   
   

 

Valmistusohje: 

Lohipihvit

Poista kalasta ruodot ja poista nahka. Leikkaa file muutamaan osaan. Laita kala tehosekoittimeen. Lisää joukkoon tilli, muna, kerma, suola, limepippuri ja limemehu. Jauha tasaiseksi seokseksi. Muotoile pihveiksi ja paista kuumassa pannussa voissa tai öljyssä molemmin puolin. 

Salaatti

Laita Lempi-annossalaatti kulhoon. Kuori mango ja leikkaa kuutioiksi. Paloittele kurkku ja puolita miniluumutomaatit

Kastike

Laita kerma, munankeltuainen, väkiviinietikka, suola, tilli ja sinappi kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella sakeaksi kastikkeeksi. Ohenna halutessasi kermalla.

Herkkusieni-papulisäke

Leikkaa pavuista päädyt ja kiehauta vesi kattilassa. Lisää pavut ja suola ja anna kiehua muutama minuutti. Valuta.