Kalaruoat ja äyriäiset
Lohipihvit ja värikäs salaatti
4 annosta
Ainesosat:
700 g | lohifilee | |
1 ruukku | Vihreäkeiju tilliä | |
1 | muna | |
1 dl | kermaa | |
3/4 tl | suolaa | |
limepippuria myllystä | ||
1/2 | limen mehu | |
|
Salaatti |
|
1 pussi | Lempi-annossalaattia | |
1 | mango | |
200 g | miniluumutomaatteja | |
1 | pieni kurkku | |
Kastike | ||
2 dl | kuohukermaa | |
1 | kypsä munankeltuainen | |
2 tl | väkiviinietikkaa | |
1 rkl | sinappia | |
ripaus suolaa | ||
muutama oksa tilliä | ||
|
Herkkusieni-papulisäke |
|
250 g | tuoreita vihreitä papuja | |
1 l | vettä | |
1 tl | suolaa | |
200 g | herkkusieniä | |
2 rkl | rypsiöljyä | |
2 | valkosipulinkynttä | |
suolaa myllystä |
Valmistusohje:
Lohipihvit
Poista kalasta ruodot ja poista nahka. Leikkaa file muutamaan osaan. Laita kala tehosekoittimeen. Lisää joukkoon tilli, muna, kerma, suola, limepippuri ja limemehu. Jauha tasaiseksi seokseksi. Muotoile pihveiksi ja paista kuumassa pannussa voissa tai öljyssä molemmin puolin.
Salaatti
Laita Lempi-annossalaatti kulhoon. Kuori mango ja leikkaa kuutioiksi. Paloittele kurkku ja puolita miniluumutomaatit
Kastike
Laita kerma, munankeltuainen, väkiviinietikka, suola, tilli ja sinappi kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella sakeaksi kastikkeeksi. Ohenna halutessasi kermalla.
Herkkusieni-papulisäke
Leikkaa pavuista päädyt ja kiehauta vesi kattilassa. Lisää pavut ja suola ja anna kiehua muutama minuutti. Valuta.