Salaatit

Mifusalaatti ja sitruuna-vinaigrette

2 annosta
Ainesosat: 

 

1 pss Lempi annossalaattia
250 g maustettuja mifusuikaleita
1/2 iso paprika
1 nektariini
100 g miniluumutomaatteja
100 g fetajuustoa 
1 viikuna
  kurpitsansiemeniä
  Sitruuna-vinaigrette:
2 rkl omenaviinietikkaa
1/2 tl sinappia
1/2 dl oliiviöljyä
  ripaus sokeria
  mustapippuria myllystä
1/2 sitruunan mehu

 

   
   
   

 

Valmistusohje: 

Paloittele paprika ja nektariini. Puolita miniluumutomaatit ja paloittele fetajuusto tai maidoton kreikkalaistyyppinen juusto. Leikkaa viikuna lohkoiksi. Kokoa annokset kerroksittain lasikulhoihin ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

Sitruuna-vinaigrette

Mittaa omenaviinietikka kulhoon ja lisää sinappi sekoittaen. Lisää oliiviöljy vähän kerrallaan sekoittaen. Mausta sokerilla, mustapippurilla ja lopuksi sitruunamehulla. Tarkista maku. Valuta vinaigrette salaattikulhoihin tai ota mukaan evääksi erillisessä astiassa. Nauti kylmänä!