Piiraat, leivät ja paistokset

Salaattipizza

Ainesosat: 
1 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
1/4 tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
1-2 rkl oliiviöljyä
3 dl pizzajauhoja
  Punainen pestokastike:
5 kpl aurinkokuivattua tomaattia
1 kpl valkosipulinkynsi
1/2 punainen paahdettu tai tuore paprika
  ripaus suolaa
1 1/2 dl oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoa
1/2 dl cashewpähkinöitä
  Lisäksi:
150-200 g mozzarellajuustoraastetta
  Pinnalle:
100 g Vihreäkeiju makeaa friseesalaattia
125 g minimozzarellapalloja
150 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
  Vihreäkeiju rucolaa
  oliiviöljyä
  balsamiviinietikkaa

 

Valmistusohje: 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola ja öljy. Lisää pizzajauhot ja vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisa. Kohota liinan alla noin 20 min. Vaivaa taikina ja jaa halutessasi kahteen osaan. Kaulitse pyöreähköiksi pizzoiksi. Pohjat saavat näyttää itse tehdyiltä ja olla reunoiltaan epäsymmetriset. Voit muotoilla pizzan myös esimerkiksi sydämen malliseksi. Laita leivinpaperilla suojatulle uunipellille tai kuumalle pizzakivelle.

Valmista punainen pestokastike. Mittaa pestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi. Levitä kastike pizzapohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 250 asteessa, kunnes pohja on saanut hieman väriä ja juusto sulanut. Levitä päälle runsaasti makeaa friseesalaattia, minimozzarellapalloja, miniluumutomaatteja, punasipulirenkaita ja rucolaa. Valuta pinnalle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa. Nauti heti!