Salaatit

Värikäs salaattivati

Ainesosat: 
1 pussi Vihreäkeiju makea frisee
1 ruukku viinisuolaheinä
1 ruukku rucola
1 ruukku persiljaa
2 porkkanaa
1/2 parsakaali
100 g kirsikkatomaattia
1/2 dl puolukkaa
2 kpl omenaa
5 kpl retiisiä
2 kpl leipäviipaletta
1 kpl valkosipulinkynsi
  Kastike:
1/2 dl rypsiöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 dl puolukoita
  ripaus sokeria

 

Valmistusohje: 

Laita makea frisee, rucola, persilja ja viinisuolaheinä tarjoiluvadille reiluina paloina. Kuori porkkanat ja leikkaa pitkittäin. Leikkaa kurkku suikaleiksi tai viipaleiksi. Irroita parsasta kukinnot. Puolita halutessasi tomaatit tai käytä sellaisenaan. Laita muut kasvikset salaatin ja yrttien joukkoon. Ripottele joukkoon puolukat. Leikkaa kotimaiset omenat lohkoiksi ja asettele salaattivadille yhdessä paloiteltujen retiisien kanssa. Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi ja hienonna valkosipulinkynsi. Kääntele leipäkuutiot salaattivadille. Valmista kastike. Laita ainekset leikkurin kulhoon ja jauha mahdollisimman tasaiseksi kastikkeeksi. Valuta salaatin joukkoon ja tarjoa.