Minttu

Mintun raikas ja hienoarominen maku sopii hyvin juomiin, jälkiruokiin ja pääruokiin. Minttu saa makunsa mentonista, minttuöljystä. Minttua käytetään lammasruokiin, kastikkeisiin ja minttuöljyihin. Lämmin minttutee rauhoittaa vatsaa. Laita kourallinen mintun versoja mukiin ja kaada kiehuvaa vettä päälle, anna hautua 5 min ja poista versot.

MAKUPARIT

  • uuden sadon peruna
  • herneet
  • munakoiso
  • kesäkurpitsa
  • lukuisten salaattien joukossa (yhtenä salaatinlehtenä)
  • jogurtti
  • valkoviinietikka
  • curry ruoat
  • ilmakuivattu kinkku (yhdistettynä yllä mainittujen papujen tai herneen kera)
  • herneenversot
  • mansikat
  • mangot, meloonit
  • kaikki sitrushedelmät
  • viikuna
  • riisisalaatit
  • kana (kylmänä tarjottava)
  • lammas, karitsa

Makuparit auttavat löytämään käyttövinkkejä makujen näkökulmasta

"Mintun käyttöä olen oppinut erityisesti reissaamalla. Suomessa voimme käyttää minttua selkeästi rohkeammin, kokeile rohkeasti ja ylläty raikkaista luomuksista!"           - Sami Tallberg -