Rucola

 

Rucolan pippurinen ja voimakas maku on hurmannut suomalaiset. Rucola on monipuolinen salaatti, joka sopii käytettäväksi sekä kylmiin että lämpimiin ruokiin. Sen maku on erittäin aromikas ja se tuo mieleen vivahteen pähkinästä sekä retiisistä. Suomessa rucolaa viljellään pääosin ruukuissa, joissa salaatin maku on miedompi kuin villin rucolan. Rucolassa on moni samoja terveyshyötyjä kuin parsakaalissa ja lehtikaalissakin. Ravintoaineista merkittävimmät ovat foolihappo, K-vitamiini ja karotenoidit.

Rucolaa käytetään salaateissa toisten salaattilajikkeiden joukossa antamaan aromikasta makua. Rucolan seuraksi sopivat erinomaisesti juustot, kuten mozzarella ja vuohenjuusto sekä tomaatit. Monissa rucolaa sisältävissä salaateissa käytetään myös paahdettuja pinjansiemeniä, joiden maku sopii hyvin rucolan kanssa. Yksinkertaisimmillaan rucolaa voi käyttää leivän päällä leikkeleiden, juuston tai pelkän oliiviöljyn kanssa. Pizza kruunataan lisäämällä sen päälle tuoretta rucolaa. Säilytys viileässä.