
Ruohosipuli on mukavasti sipulinen, mieto maustekasvi. Se sopii maustamiseen, koristeluun ja sen intohimoisimmat ystävät maistelevat sitä sellaisenaan. Silppua ruohosipulia keittoihin, salaatteihin tai leivälle. Kermaviilistä ja ruohosipulista saat kätevästi maukkaan salaattikastikkeen. Lisää ruohosipuli ruoanlaiton loppuvaiheessa. Ruohosipuli sisältää paljon C-vitamiinia, rautaa ja A-vitamiinin esiastetta karoteenia. Vihreäkeijun ruohosipuli tuotetaan Honkatarhoilla ja Kyröntarhoilla.
Ruohosipuli myydään ruukussa ja leikattuna, HoReCa: pakkauskoko 100 g
MAKUPARIT
Makuparit auttavat löytämään käyttövinkkejä makujen näkökulmasta
Ruohosipulille voisi listata helposti yli sata makuparia, mutta tässä kevään ja alkukesän ajankohtaan sopivimmat
- tankoparsa
- varhaiskaali
- korvasienet
- perunat
- herkkusienet
- siitake
- herneet
- ahven
- hauki
- silli