Salvia

Salvia tulee aina kypsentää minuutin ajan lämpimässä rasvassa, joko tilkassa voita tai suosikkiöljyssäsi. Näin sen stydi maku kesytetään ja uutetaan kyseiseen rasvaan (joka puolestaan maustaa vasrsinaisen ruoan lempeämmin kuin että lisäisit sitä valmiiseen ruokaan), jotta salvian maku on pehmeä ja maskuliinisen herkullinen.

MAKUPARIT 

Makuparit auttavat löytämään käyttövinkkejä makujen näkökulmasta 

  • keltasipuli, makea sipuli (jättisipuli), punasipuli, purjo, salottisipuli ja valkosipuli
  • perunat
  • kalkkuna, vasikka, maksa
  • ranskankerma, smetana, kuohukerma
  • kanamunat
  • voi
  • quinoa, perunahelmet
  • kanaliemi, lihaliemi
  • valkoviinietikka, valkoviini

Esimerkkiruokia: sipulikeitto (kermainen tai lihaliemeen valmistettu), perunagratiini, valkosipuliperunat, paahdettu kana, vasikanpaisti, possun- ja vasikan noisetit ruskistettulla voisulalla, jossa joukossa laadukasta etikkaa tai loraus valkoviiniä.