Sitruunamelissa

Sitruunamelissan pehmeät lehdet tuoksuvat ja maistuvat sitruunalle. Se sopii sellaisenaan käytettäväksi jälkiruokien koristeluun, juomiin ja pääruokiin, joihin halutaan sitruunan makua. Kansanlääkinnässä sitruunamelissaa on käytetty rauhoittavana ja verenpainetta alentavana rohtona. 

MAKUPARIT

  • kurkku, suolakurkku
  • sitruuna, appelsiini, greippi
  • kaikki ruokaisat salaatit, joissa juusto pääraaka-aineena
  • kesäkurpitsa, munakoiso, paprikat (paahdettuna)
  • valkosipuli
  • peruna ja bataatti
  • hauki, sei, kuha
  • kylmäsavulohi
  • maito- ja kermapohjaiset jälkiruoat (pannacotta, creme brule, posset)
  • vadelma, mansikka, punaherukka, mustaherukka, mustikka, karpalo
  • marja- ja hedelmäkiisselit sekä täytekakut
  • valkoviinietikka
  • omenat, päärynä, kiivihedelmä, tamarillo
  • kotitekoiset marja- ja hedelmämehujäät

Makuparit auttavat löytämään käyttövinkkejä makujen näkökulmasta. "Sitruunamelissan aromi on mintun ja sitruunan kaltainen aromimaailma, joka yllättää kun käytät sitä rohkeasti ruoanlaitossa - sen perinteisen koristeyrtin sijaan. Sitruunamelissa on niin monikäyttöinen, että tiivistetyn makuparit osin tekeminen on haastellista" - Sami Tallberg -