Yritys

Luonnon omaa taikavoimaa

Mykora Oy, Honkatarhat Oy, HeviKolmio Oy ja Kyröntarhat Oy kuuluvat LM Green Holding -konserniin. Konserni on suomalainen, nykyaikainen, voimakkaasti kansainvälistyvä. Korkea laatu on ensiarvoisen tärkeää niin kotimarkkinoilla kuin viennin kohdemaissakin. Oikeat lajikkeet, moderni tuotantolaitos sekä nykyaikaiset tuotantomenetelmät ovat tehokkaan viljelyn perusta.

Konserniin kuuluu myös kasvihuoneautomaatioon ja kasvihuonetuotteiden käsittelyn automatisointiin erikoistunut Green Automation Oy, joka kehittää ja markkinoi modernia teknologiaa. Green Automationin nykyaikaista tekniikkaa käytetään hyödyksi myös Champin ja VihreäKeijun tuotannossa. Lisäksi konserniin kuuluu osa Viron Tarttossa sijaitsevasta Grüne Feestä, joka tuottaa ruukkusalaatteja, -yrttejä sekä kasvihuonekurkkua Viron markkinoille. 

Kotimaisten elintarvikkeiden kärkibrändeihin kuuluvien Champin ja VihreäKeijun laatutyö on alkanut jo 1980-luvun puolivälissä. Tuotannon laajentuminen ja jatkuva tuotekehitys markkinoiden mukaan on muokannut merkin nykyiseen laajuuteensa. Champ ja VihreäKeiju haluavat palvella asiakkaitaan tuotteiden turvallisella laadulla ja puhtaudella. Tämä varmistetaan osaavan ja ammattitaitoisen henkilökunnan avulla nykytekniikkaa hyödyntäen. Yritysten sijainti luo edellytykset puhtaalle toimintaympäristölle sekä tehokkaille logistisille ratkaisuille. Koko konserniin kuuluu 200 työntekijää ja sen kokonaisliikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa.

Mykora Oy

Mykora Oy on johtava pohjoismainen valkoisia herkkusieniä tuottava elintarvikeyritys. Mykora tuottaa lisäksi myös ruskeita herkkusieniä ja portobelloja sekä toimittaa raaka-aineita jatkojalostukseen. Mykora aloitti toimintansa vuonna 1990. Nykyään tuotannosta kasvaa noin 1,6 miljoonaa kiloa Champ -herkkusieniä kotimaan ja ulkomaiden kauppoihin sekä suurkeittiöihin. Mykoralla on lisäksi yhteistyöviljelijä, joka tuottaa Champ-tuotemerkille luomusiitakkeita. Mykoran liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa. Vakituisia työntekijöitä yrityksessä on 75 henkilöä.

Honkatarhat Oy

Honkatarhat Oy:n tuotanto aloitettiin 1986 kurkulla. Vuonna 1998 yritys siirtyi VihreäKeiju - ruukkusalaattien ja - yrttien tuotantoon. Nykyisellään noin 12 miljoonaa leikattua salaattia ja 2 miljoonaa ruukkuyrttiä lähtee vuosittain myymälöihin. Yrityksen pinta–ala on 2,5 ha ja se työllistää tällä hetkellä 23 vakituista työntekijää.

Hevi-Kolmio Oy

Hevi-Kolmio Oy on perustettu vuonna 1998, joka sijaitsee Honkatarhojen välittömässä läheisyydessä. Aluksi Hevi-Kolmio tuotannossa oli kasvihuonekurkku. Nykyisin yrtys tuottaa VihreäKeiju-jääsalaattia noin 7 miljoonaa kappaletta vuodessa. Yrityksen pinta-ala on vajaan 2 ha ja se työllistää 10 vakituista työntekijää.

Kyröntarhat Oy

Pöytyällä sijaitseva Kyröntarhat Oy on perustettu vuonna 1986. Nykyään noin 10 miljoonaa salaattia lähtee vuosittain kauppoihin. Pinta-alaltaan 2,25 ha:n yritys työllistää 22 vakituista työntekijää.