Yritykset

Mykora Oy

Mykora Oy on johtava pohjoismainen viljeltyjä herkkusieniä tuottava elintarvikelaitos, jonka tuotemerkki on Champ. Mykora tuottaa valkoisia ja ruskeita herkkusieniä sekä portobelloja. Toimintansa Mykora aloitti vuonna 1990, nykyään tuotannosta kasvaa noin 1,6 miljoonaa kiloa herkkusieniä vähittäiskauppoihin, ravintoloihin, suurkeittiöihin ja elintarviketeollisuuteen. Mykoran liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa. Vakituisia työntekijöitä yrityksessä on noin 75 henkilöä.

 

Honkatarhat Oy

Honkatarhat Oy:n tuotanto aloitettiin vuonna 1986, jolloin tuotantokasvina oli kurkku. Vuonna 1998 yritys siirtyi Vihreäkeiju - ruukkusalaattien ja - yrttien tuotantoon. Nykyisellään noin 12 miljoonaa leikattua salaattia ja 2 miljoonaa ruukkuyrttiä lähtee vuosittain myymälöihin. Yrityksen pinta-ala on 2,5 ha ja se työllistää noin 23 vakituista työntekijää. Honkatarhojen päätuotteena on leikattu jääsalaatti. Muita tuotteita on leikattu makea frisee, ruukkujääsalaatti, ruukkutilli, -persilja ja -ruohosipuli.

 

Hevi-Kolmio Oy

Hevi-Kolmio Oy on perustettu vuonna 1998 ja sijaitsee Honkatarhojen välittömässä läheisyydessä. Tuotanto aloitettiin kasvihuonekurkulla, vuoden 2014 aikana tuotanto vaihtui kokonaan jääsalaattin viljelyyn. Tuotantotilat on pitkälle automatisoitu. Salaattia tuotetaan noin 10 miljoonaa kappaletta vuodessa. Pinta-alaltaan 2,25 ha:n yritys työllistää noin 14 vakituista työntekijää.

Kyröntarhat Oy

Pöytyällä sijaitseva Kyrön vihannes Oy on perustettu vuonna 1986. Vihreäkeiju -tuoteperheeseen yritys liitettiin vuonna 1995, jolloin myös nimi vaihtui Kyröntarhat Oy:ksi. Yrityksen pinta-ala on 2 ha ja tuotantokasveina ovat lehtisalaatti, mix-salaatti, tammenlehti ja ruukkuyrtit. Kyröntarhojen Marttilan toimipiste aloitti toimintansa vuonna 2009 tuotteena leikattu jääsalaatti. Nykyään Marttilan toimipisteessä tuotteina ovat annossalaatit, jotka viljellään babyleaf -salaateista. Pinta-ala on 0,7 ha ja tuotanto on pitkälle automatisoitu. Kyröntarhoilla on noin 30 vakituista työntekijää